... Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Aliquam soluta cum suscipit error. Rem, quod voluptatibus? Assumenda, laborum quo. Alias enim, temporibus dolorem in atque libero iste excepturi numquam consectetur.

Πρόγραμμα πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο

Πρόγραμμα πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ  * ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ *  ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ * ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΤΕΝ & ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ              

1η μέρα: 17 Απριλίου 2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ & ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση νωρίς τα ξημερώματα (03:45) στο χώρο του σχολείου και μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου θα επιβιβαστούμε σε πτήση της Aegean A3 830 08:20 – 10:25. Πτήση και άφιξη στην οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη πόλη της Φρανκφούρτης. Με την άφιξη, άμεση αναχώρηση  για την πανέμορφη  Χαϊδελβέργη. Μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης είναι άλλωστε το παλαιότερο της Γερμανίας, καθώς πρωτολειτούργησε το 1382 χωρίς να σταματήσει έκτοτε να πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις πολύβουες πλατείες τις υπαίθριες  αγορές,  τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και  του Αγίου Πνεύματος, τα μπαρόκ κτήρια. Στην συνέχεια ανάβαση στο κάστρο της Πόλης με τον οδοντωτό. Περιήγηση κ ελεύθερος χρόνος  .Στην περίπτωση που ο χρόνος μας το επιτρέψει θα περάσουμε στην απέναντι πλευρά της πόλης για να  περπατήσουμε στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας , παραλαβή δωματίων & διανυκτέρευση.

2η μέρα: 18 Απριλίου 2024

ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ (Περιήγηση πόλης)  

Πρόγευμα εντός του ξενοδοχείου και άμεση αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, γνωστό από την ρωμαϊκή περίοδο για τα λουτρά του, την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και την κοσμοπολίτικη ζωή του. Θερμά μπάνια, καζίνο, μεγαλοπρεπή κτήρια των αρχών του 20ού αιώνα με αετώματα και κορινθιακούς κίονες συνθέτουν σκηνικό ευμάρειας, πλούτου και χαλάρωσης. Περιήγηση της πανέμορφης λουτρόπολης και ελεύθερος χρόνος . Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 19 Απριλίου 2024

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ξενάγηση πόλης) –  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για  τη πόλη του Στρασβούργου που είναι  κτισμένη στη δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Μεταφορά στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός καθεδρικός ναός με ύψος 142 μ., ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή ως «Μικρή Γαλλία», με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Στη συνέχεια μεταφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ακολουθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 20 Απριλίου 2024

ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (RibeauvilleRiquewihr) – ΚΟΛΜΑΡ Πρόγευμα εντός του ξενοδοχείου και σήμερα  θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας  όπως το Βernai – Ribeauville και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του.Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: 21 Απριλίου  2024

ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ (περιήγηση πόλης) - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα εντός του ξενοδοχείου και άμεση αναχώρηση για την  "βασίλισσα του γερμανικού νότου" τη Στουτγάρδη που διασχίζεται από τον ποταμό Νέκαρ και αποτελεί μία από τις πιο πράσινες μεγαλουπόλεις της Γερμανίας. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια εύφορη κοιλάδα και περιβάλλεται από δάση και αμπελώνες, βρίσκεται κοντά στον Μέλανα Δρυμό, στο οροπέδιο της Σουαβίας. Εδώ χτυπά η καρδιά μιας από τις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Γερμανίας - η Στουτγκάρδη είναι έδρα εμβληματικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Porsche και η Mercedes, καθώς και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Το έμβλημα της πόλης είναι το άλογο που στέκεται στα πίσω του πόδια, από όπου προέρχεται και το όνομά της (stuot: μεσαιωνική ονομασία αλόγου). Η πολυπρόσωπη πατρίδα του Χέγκελ, του Σίλερ και του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο. Μετά την περιήγηση μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια & αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής με την Aegean A3 809 21:15 – 00:40 . Άφιξη αργά το βράδυ στην Αθήνα και μεταφορά στο σχολείο.

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο Πρόγραμμα πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο Πρόγραμμα πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο Πρόγραμμα πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο